Om oss

Vår dröm

Vi vill leda människor till Jesus och hjälpa varandra att följa honom i allt.
Vi vill vara en enad församling där vi älskar varandra och med våra olikheter visar på Guds mångfald.
Vi vill vara en gemenskap som genomsyras av Guds Ande, där Gud upprättar brustna, helar sjuka, mättar hungriga och för människor ut i frihet.
Vi vill vara en församling för alla åldrar, där vi tillsammans ser och investerar i nästa generation.
Vi vill vara en modig och generös församling som delar drömmen om en kyrka så stor att den påverkar vår stad, vårt land och vår värld.

Mission

Att möta människor och deras sociala, andliga och humanitära behov är en viktig del i vårt arbete både i Sverige men också ut över vår värld. Vi stödjer arbeten för att hjälpa utsatta människor i länder som Rumänien, central Asien, nord Afrika och Kenya. Varje år sänder vi iväg över 300.000kr till olika arbeten i dessa länder. Vi vill även verka för att fler ska få möjlighet att besöka något av våra missionsländer så att man med egna ögon kan se de behov som finns och bli drabbad av nöden. Vi ger därför varje ut flera missionsstipendier till framför allt unga människor.

Mer om mission

Historia

Immanuelskyrkan bildades 1866 i en längtan att få hjälpa människor att upptäcka Jesus men också med en passion att få hjälpa de svaga i samhället. Tidigt hade man söndagsskola på flera platser runt om i Malmö och startade flera barnhem för barn som saknade fungerande familjer. Immanuelskyrkan var dessutom med om att starta flera andra församlingar runt om i Skåne.

Den nuvarande kyrkan byggdes på 1950-talet och rymmer ca 350 personer. Genom vårt arbete vill vi fortsätta det arbete som nu pågått i 150år och även om vårt samhälle förändrats vill vi fortsätta berätta om vår tro och hjälpa de mest utsatta i vårt samhälle och i vår värld.