Konnekt

Som församling arbetar vi aktivt med att hjälpa utsatta människor i Malmö. Detta arbete samlar vi under namnet Konnekt. Vi vill finnas till för de som behöver oss, erbjuda gemenskap och praktisk hjälp. Det kan handla om arbetsgemenskap, mat vid vår lunchservering Öppen Onsdag, varma kläder, praktikplats i vår butik Konnekt Second Hand, aktiviteter för hela familjen på våra utflykter eller bara någon att prata med när det behövs. Om du eller någon i din närhet är i en utsatt situation eller vill veta mer om vårt arbete så tveka inte att kontakta oss. Nedan följer lite mer info om några av våra verksamheter.

Konnekt Second Hand

Konnekt Second Hand drivs av Immanuelskyrkan och ligger på Köpenhamnsv 2 mitt emot Immanuelskyrkans egna lokaler. I butiken erbjuds arbetsträning och praktik till individer som står utanför arbetsmarknaden. Genom försäljningen kan vi även bidra till sociala satsningar både här i Malmö i vår omvärld. Tillsammans med Human Bridge så skickar vi varje år även tusentals kilo kläder till olika biståndsprojekt runt om i världen.

Vi tar emot kläder och heminredning i butiken eller i boxen bredvid butiken.

Öppen Onsdag

Varje onsdag under terminerna möts ett gäng frivilliga och tillagar god lunch som sedan serveras på vår lunchrestaurang ”Öppen Onsdag”, öppen 11.30-13.30. Du är varmt välkommen att komma och äta eller varför inte vara med och ta del av gemenskapen kring matlagningen.

Utflykter

Till våra månadsutflykter komma människor som gillar gemenskap och aktiviteter. Håll utkik i vår kalender kring vilken utflykt som står på tur. Vi ser det som ett utmärkt tillfälle att bredda vårt sociala nätverk och göra någon kul tillsammans. Ex på utflykter vi ordnat tidigare är kanalbåt, djurparksbesök, grillning på stranden/parken, badhus, m.m.

Vänskapsläger

Varje sommar åker mellan 60-70 personer till natursköna Bosarpsgården för några fantastiska lägerdagar fyllda med gemenskap, bad, lek, samtal och god mat. Ta kontakt med oss om du vill veta mer om sommarens läger. Det finns också möjlighet att få stöd via socialtjänsten för dig som har försörjningsstöd.