Vart är världen på väg?

Vi är säkert många som senaste tiden ställt oss frågan; Vart världen är på väg?
Vi har gått igenom 2 år av pandemi vars konsekvenser vi ännu inte fullt ut sett eller förstått.
Det är nu krig i Europa och över 4 miljoner Ukrainare har flytt landet. Nyligen publicerade FN´s klimatpanel nya scenarier om hur klimatet påverkas av växthusgaser.
Vi står inför en av de största svältkatastroferna i modern tid på Afrikas Horn. Utöver allt detta står även vi i Sverige inför en inflation som innebär höjda räntor och höjda matpriser.

Vad har bibeln att säga om allt detta? Vart ÄR världen på väg?
Bibeln ger oss faktiskt en hel del svar på hur tidens slut kommer att bli. Jesus talade om krig, rykten om krig, om hur folk ska resa sig mot folk. Han talade om jordbävningar på den ena platsen efter den andra och om svält, pest och en lidande skapelse.
Hur ska vi förhålla oss till det Jesus säger och vilket är vårt uppdrag som Jesus lärjungar idag? Hur kan vi leva trogna Jesus i en tid då allt verkar vändas upp och ner? Hur förbereder vi oss som församling för en tid av lidande och svårigheter?

Syftet med den här gudstjänstserien är att hjälpa oss ae att Gud inte är overksam, passiv eller frånvarande i tider av osäkerhet. Gud vill snarare att vi genom tider av lidande, svårigheter och osäkerhet kastar oss på Honom och lever i överlåtelse, uthållighet och glädje.

24/4 Introduktion – Vart är världen på väg? – Niclas Ljung
1/5 Hur hamnade vi här? – Fredrik Lidberg
8/5 En biblisk framtidsspaning – Niclas Ljung
15/5 Hur preppar vi bäst? – Kim Brynte
22/5 Vägen framår är smal – Niclas Ljung

Datum

24 apr 2022
Expired!

Tid

11:00 - 12:30

Etiketter

Startsida