Ske Guds vilja…

– men vad vill Gud egentligen?

Alla som tror på Gud har på någon nivå brottats med vad Gud vill. Vi läser i bibeln om Guds vilja och hur den påverkar oss och i vilken utsträckning vi kan upptäcka den och förstå den.
De flesta av oss har bett om Guds ledning och Guds vilja inför olika livsbeslut. Tex, då man ska söka en utbildning, då man är på väg in i en relation, vilken bostadsort man ska bo på eller då man känner sig allmänt vilsen.

Tänk om det fanns ett sätt att upptäcka vad Gud egentligen vill med våra liv – så att vi alltid var helt säkra på vad Guds vilja är.
Vore inte det fantastiskt?

Men, om sanningen ska fram så skulle det orsaka en hel del problem. Det som händer när vi får veta vad som är Guds vilja är att vi inser att det finns ett stort glapp mellan Guds vilja och hur våra liv ser ut. Det gapet är ett spänningsfält i sig.
Vi inser att vi kommer till korta. Det i sin tur gör att vi känner oss misslyckade eller kanske dömda. Om det sker så är det lätt att skrita Guds vilja för att istället anpassa den till min vilja.
Men tänk om Gud har en annan tanke, en annan lösning?
Tänk om det är meningen att vi ska leva i det glappet, att vi ska stå i det gapet för att påminna oss om vilka vi är och om den nåd som Gud valt att visa oss.

Välkommen att under 4 söndagar utforska Guds vilja och hur vi hanterar den.

3/11 Guds vilja
10/11 Å ena sidan – å andra sidan
17/11 Åskledare & Kraftledning
24/11 Gud vill församling – nattvard

Datum

03 nov 2019
Expired!

Tid

11:00 - 12:30

Etiketter

Startsida