Han som förändrade världen – Jesus hjärta

Jesus är den som påverkat världen mest. Hans liv, hans undervisning och framförallt hans död och uppståndelse har satt outplånliga avtryck i världen. Fram till påsk vill vi fokusera på Jesu liv och vad han fått betydelse för världen.

Jesus begav sig till Jerusalem och han välkomnades med Hosiannarop, palmblad och kvistar. Folk tog emot Jesus som en konung. De judiska ledarna förstod att detta skulle innebära problem.

Mitt i folkets glädje och upprymdhet börjar Jesus att gråta. Med sorlet av barns lovsång i bakgrunden fylls Jesu ögon av tårar då han tänker på hur hans folk gång på gång dödat de profeter som gud sänt till Israels folk. Han såg en stad som gång på gång hade förkastat Guds profeter. Han såg en stad som inte förstod vad som ger frid.
Budskapet om Jesus är idag också både en glädje och en sorg.
En glädje över att Han är den som räddar, samtidigt som människor väljer att inte ta emot vilket får Guds hjärta att brista av sorg.

Vi behöver äga Jesus hjärta. Vi kan både glädjas över frälsningen samtidigt som vi grips sorg över att så många ännu inte tagit emot de goda nyheterna.

FÖLJ GUDSTJÄNSTEN LIVE VIA YOUTUBE

Barnen sitter med i våra gudstjänster de första 15 minuterna, därefter går de till sina egna anpassade gudstjänster.
Vi kallar söndagsskolans grupper  för Immanuel & Co ålder 3-åk 2 och XL åk 3-6.

Förbön: Vi erbjuder personlig förbön varje söndag för dig som önskar.
Förebedjare, som har församlingens förtroende ber för dig

 

Datum

05 apr 2020
Expired!

Tid

11:00 - 12:30

Etiketter

Startsida