Guds Mästerverk – Ren & Fläckfri

När man ser på en del klassiska målade verk kan man lätt se vem som hållit i penseln.

Man känner igen en Monet på näckrosorna, Rembrandt i hur han hanterar skuggor och en Picasso för att örat är placerat på kinden och ögat är i pannan. På samma sätt vill Gud måla våra liv så att andra ser Hans penseldrag i oss. (Hans Signatur)

Bibeln har ett rikt språk för att beskriva Guds verk i våra liv och det är tydligt att Gud vill forma oss och förvandla oss. I Efesierbrevet 2:10 talar Paulus om att vi är hans verk = mästerverk som har skapats för att göra de goda gärningar som Han från början bestämt oss till.
Denna skapelse ”Metamorfos” är den förvandling som ett Guds barn går igenom då vi tar emot Jesus som herre. Det kontrasteras mot det som beskrivs i vers 1 där vi beskrevs som döda genom våra överträdelser, men nu är vi nya skapelser i Kristus.

Det nya livet är tänkt att ledas, formas och förvandlas genom att Guds helige Ande förvandlar oss.
Men hur ser denna förvandling ut?
Kyrkan har i alla tider talat om denna förvandling med ordet Helgelse, vi ska bli mer och mer lika Jesus. För att detta ske behöver vi låta Gud måla oss med sin ande och sin varsamma hand.

24 maj – ”När ljuset blir mörkt” -Kim Brynte
Sista söndagen i denna serie vill vi lyfta blicken från vår egen vandring till det Gud gör.
Han kallar oss att stå heliga och fläckfria inför sig. Vi har som församling kallats att vara en brud smyckad för bröllop.

Våra korta liv på jorden har ett evighetsvärde. En dag ska vi stå inför Hans tron, en skara som ingen kan räkna av folk, stammar, länder och språk. Redan nu ska vi som hans församling vara en försmak av detta. Gud målar oss enskilt, men också tillsammans, så att vi blir som ett pussel som fogas samman för att visa en större bild.

Datum

17 maj 2020
Expired!

Tid

11:00 - 12:30

Etiketter

Startsida