EFK inbjuder till Processdag

Under hösten 2021 till och med våren 2023 bjuds rörelsen in till fyra processdagar, då vi tillsammans ska arbeta med frågan om samkönade relationer. Nästa processdag blir 9 april 2022 och du kommer att kunna delta på tre olika platser i landet: Korskyrkan Stockholm, Immanuelskyrkan Malmö och Elimkyrkan Örnsköldsvik.

Temat för dagen är: ”Om synd, sexualitet och identitet och frågan om samkönade relationer”.
Du kan delta i processdagen från tre olika platser: Korskyrkan Stockholm, Immanuelskyrkan Malmö och Elimkyrkan Örnsköldsvik. Programmet sänds från Stockholm och streamas till Malmö och Örnsköldsvik. Vi tror att vi samtalar bäst när vi möts tillsammans, så det är inte möjligt att följa dagen hemifrån. Efteråt skickas däremot föredragen ut i skriftlig eller inspelad form till varje församling, så att innehållet blir tillgängligt även för dig som inte kan delta.

Anmälan: Anmäl dig via detta formulär senast 31 mars. (Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)

Tid: 9.30 incheckning – Start kl.10.00 (det blir paus för kaffe och lunch och eftermiddagskaffe)

Kostnad: Du betalar endast självkostnadspris för mat (förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika). Betalning sker på plats via Swish.

Tema: Om synd, sexualitet och identitet och frågan om samkönade relationer
Urskillning är ett centralt begrepp när Nya Testamentet beskriver hur vi söker Guds vilja. När Paulus ber för kyrkan utbrister han: ”Min bön är att er kärlek ständigt skall växa och bli rik på insikt och urskiljning, så att ni kan avgöra vad som är väsentligt och stå rena och skuldfria på Kristi dag.” (Fil 1:9-10)

För att växa och bli rika på urskillning tror vi att en välgrundad förståelse för trons innehåll, för samtidens syn på sexualitet och identitet samt en god pastoral praxis behövs. I mötet mellan dessa perspektiv är kyrkan ständigt kallad att leva, och där behöver också frågan om samkönade relationer varsamt bearbetas.

Välkommen med att processa detta tillsammans som rörelse!

Datum

09 apr 2022
Expired!

Tid

09:30 - 16:00