Alphakurs

Vad är Alpha?
Alphakursen är öppen för alla intresserade i att upptäcka vad kristendomen handlar om. Det är en plats där människor kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet.

Hur Alpha fungerar
Alphakurser är baserade runt små grupper om cirka tolv personer, ledda av en eller två värdar vars roll är att underlätta och uppmuntra till diskussion. Kurser varierar i storlek och kan hållas under morgonkaffet eller under en lunchrast. Men vanligast är kvällskurser som varar cirka två timmar. Vår är en kvällskurs.

Vem är Alpha för?
Alphakursen är främst avsedd för personer som inte är kyrkobesökare men nyfikna på vad kristen tro handlar om. Kursen är öppen för alla som vill delta.

Varför delta i Alphakursen?
Deltagarna kommer på Alphakursen av många olika skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många deltagare har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha gått i kyrkan, men känner att de aldrig haft en personlig förståelse av den kristna tron.

ALPHAKURS veckoformatet
Alphakursen är torsdagar kl 18:30-20:30 under 10 veckor, med en heldag (lördag 13/4) i mitten. Varje session inleds med en måltid och sedan ett kort föredrag. Man tittar på en ny aspekt av den kristna tron varje vecka. Detta följs av en tid för diskussion, där gästerna kan ställa frågor och bidra med sina åsikter.

Kursen kostar inget, men vi vill gärna ha 30:- för mat. (Totalt 330:-)

Anmäl dig via följande länk: www.immanuel.nu/anmalan

Datum

28 feb 2019
Expired!

Tid

18:30 - 20:30

Platser

Immanuelskyrkan
Köpenhamnsvägen 3, 217 43 Malmö